Ranjeni lav ostaje ranjen: Sarajevo nadigralo Velež

Bordo tim slavio s 4:1

Ranjeni lav ostaje ranjen: Sarajevo nadigralo Velež

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva su na Koševu, rezultatom 4:1, savladali Velež u meču 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je očekivano stigao do pobjede, kojom je došao na treće mjesto sa 22 boda, dok tri boda više ima vodeća Sloboda.

Sarajevo je od početka napadalo, Velež se branio i bilo je samo pitanje kada će se zatresti mreža Bobića. 

Već u drugoj minuti velika šansa za Sarajevo, ali Benko ne koristi dobar ubačaj s lijeve strane. Dvije minute kasnije nova velika šansa za Benku, sada je Bobić odbranio njegov pokušaj. Kadušić je u šestoj minuti pokušao da centira, a Bobić umalo da bude savladan, no prečka je spasila Mostrace.

Brzo je zaprijetio i Duljević, Bobić opet na mjestu. U 15. minuti Velkoski izvodi korner s lijeve strane, Tatomirović glavom šutira preko gola. Benko je pokušao u 31. minuti, Bobić opet brani. Rustemović je u 37. minuti izblokiran, šest minuta kasnije njegov udarac zaustavlja Bobić.

Ipak, u samom finišu prvog dijela Velkoski s ruba kaznenog prostora majstorskim udarcem uspijeva da savlada Bobića. Od početka drugog dijela Sarajevo je nastavilo s napadima. Duljević je u više navrata prijetio, Bobić spašavao Rođene.

Do 58. minute su se gosti dobro držali, a onda su primili još dva gola. U 58. minuti greška odbrane Veleža, Amer Bekić glavom pogađa za 2:0. Desetak minuta kasnije je Sarajevo došlo do trećeg gola. Akcija Duljević - Bekić - Benko, ovaj potonji s lakoćom postiže pogodak.

U posljednjih 10-ak minuta još dva gola. Uspio je Maletić da smanji na 3:1 u 82. minuti, ali brzo je na drugoj strani Velkoski pogodio za konačnih 4:1. Bordo tim se vraća na pobjedničke staze nakon poraza u derbiju od Željezničara, dok Velež niže poraze i samo ga čudo može spasiti ispadanja u Prvu ligu FBiH.

Sarajevo - Velež 4:1 (Velkoski 44, 84, Bekić 58, Benko 69/ Maletić 82)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Plakalo, Kadušić, Rustemović, Okić, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Bekić, Benko, Barbarić, Radovac. 

Velež: Bobić, Škaljić, Kodro, Ćemalović, Barišić, Haurdić, Matić, Nikolić, Zec, Tadejević, Maletić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.