Kane: Osjećam da možemo pobijediti svakoga
FOTO: EPA

Napadač Tottenhama

Kane: Osjećam da možemo pobijediti svakoga

Rijetki su uoči početka sezone Tottenhamu davali bilo kakve šanse za osvajanje titule u Engleskoj. Sada, dvanaest kola prije završetka sezone, Spursi su samo na samo -2 u odnosu na prvoplasirani Leicester, koji je još veća senzacija u Engleskoj.

Tottenham je sinoć pobjedom na Etihadu rezultatom 2:1 potvrdio šampionske ambicije, a jedan od heroja velikog trijumfa bio je Harry Kane.

"Osjećaj je sjajan. Igrali smo protiv izuzetno jako ekipe, ali smo odigrali na najbolji mogući način. Svako se bori za svoje mjesto, pa tako i mi. Pred nama je dug put, ali osjećam da možemo pobijediti svakoga i osvojiti titulu prvaka", rekao je Harry Kane.

Kane je sa 16 postignutih golova prvi strijelac Tottenhama i predvodnik je ekipe sa najmlađim prosjekom godina u ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Spurse u naredna dva kola očekuju utakmice protiv Swanseaja i West Hama, dok je u 29. kolu na rasporedu prava poslastica i gradski derbi sa Arsenalom. Možda bi, u konačnici, taj meč mogao i odlučiti novog prvaka Engleske...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi