Pilav ili Mulahasanović? Registar udruženja kaže Pilav

Nastavljena je sudijska sapunica

Pilav ili Mulahasanović? Registar udruženja kaže Pilav

Adnan Beganović

Ko je predsjednik Upravog odbora Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo? Elmir Pilav ili Adis Mulahasanović? Registar udruženja kaže da je to Elmir Pilav.

U preteklih nekoliko dana, bar što se tiče bh. fudbala, odnosno dešavanjima van terena, svakako je najzanimljivije u Sarajevu, odnosno u Udruženju fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

Naime, dio članstva pomenutog Udruženja, nezadovoljan radom čelnih ljudi, sazvao je vanrednu Skupštinu na kojoj je smijenjen Upravni odbor na čijem čelu se nalazio Elmir Pilav.

Na pomenutoj Skupštini je bilo prisutno 13 članova Udruženja, a njih 12 je glasalo za promjene. Za novog predsjednika Upravnog odbora Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo je imenovan nekadašnji premijerligaški sudija Adis Mulahasanović.

Pored toga izabrani su i novi članovi Upravnog odbora, kao i novi generalni sekretar Udruženja i u tim momentima se činilo da je ovoj svojevrsnoj sudijskoj sapunici došao kraj.

Oglasi

Međutim, nekoliko dana kasnije na službenim stranicama Udruženja je osvanulo saopštenje u kojem je navedeno da odluke sa vanredne Skupštine nisu validne, te da je jedini legalan Upravni odbor, onaj na čijem čelu je pomenuti Pilav. 

"U cilju objektivnog informisanja članstva i javnosti, a vezano za nedavna pisanja određenih portala, obavještavamo i podsjećamo sve da je jedini legalno izabrani UO i rukovodstvo Udruženja onaj na čelu sa predsjednikom Elmirom Pilavom.

Također napominjemo da su u toku aktivnosti oko Redovne izborne skupštine Udruženja, kada će se birati rukovodstvo za naredne 4 godine", navodrno je tada na zvaničnoj stranici Udruženja.

Nakon toga uslijedilo je svojevrsno zatišje, odnosno suprostavljene strane se nisu oglašavale, a da je Pilav i dalje na čelu Udruženja, kao i da je generalni sekretar Admir Šehović, može se zaključiti na osnovu dokumenta iz Registra udruženja koje izdaje Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo.

Šta će se dalje dešavati ostaje nam da vidimo, no bez obzira na sve, ovakvo stanje ne odgovara nikome od suprostavljenih struja i nekako se čini da je krajnje vrijeme da se ovo klupko odmota u korist svih ljubitelja fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako da treba dodati, bez obzira što o tome niti jedna od suprostavljenih struja ne želi govoriti, da sva ova problematika ima veze i sa narednim fudbalskim izborima jer po Statutu Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, pomenuto Udruženje na kantonalnoj Skupštini ima pravo glasa.

Istina, radi se o jednom glasu, no na kraju i taj može biti presudan, te može odlučiti ko će u kantonalnom, federalnom i državnom savezu predstavljati Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi