Kantonalna liga Sarajevo dobila sponzora

PLIVA d.o.o. Generalni sponzor

Kantonalna liga Sarajevo dobila sponzora

Edmir Škorić

Danas je u prostorijama Fudbalskog Saveza kantona Sarajevo održan vanredni sastanak sa klubovima kantonalne lige Sarajevo, gdje im je saopćena radosna vijest da je budući generalni sponzor kantonalne lige Sarajevo, PLIVA Croatia d.o.o., jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u BiH.

Na sastanku su prisustvovali skoro svi klubovi kantonalne lige, FK “Pofalički”, FK “Jug”, FK “Igman”, FK “Bojnik”, FK “Hrid” i drugi, koji su sa oduševljenjem primili vijest o sponzorstvu, te da će od nastupajuće takmičarske sezone biti oslobođeni plaćanja troškova kotizacija prema Savezu.

Zahvaljujući agilnom Predsjedniku Fudbalskog Saveza kantona Sarajevo, g. Jusufu Pušini, ovo je po prvi put u BiH da jedan fudbalski savez uspije iznači Generalno sponzorstvo fudbalske lige. Riječ je o renomiranoj farmaceutskoj kompaniji PLIVA Croatia d.o.o, koja od 1996. godine obavlja poslovne aktivnosti PLIVA-e u BiH preko Predstavništva, čije je sjedište u Sarajevu.

Tokom proteklih šesnaest godina, uspješnim radom Predstavništva PLIVA je osigurala poziciju jedne od vodećih stranih farmaceutskih kompanija u Bosni i Hercegovini, po kriterijima ostvarenog prometa, broja registriranih preparata u oba entiteta te po izmjerenom poslovnom ugledu među korisnicima/kupcima.

Na sastanku su klubovi i zvanično upoznati da će po prvi put u narednoj takmičarskoj sezoni u kantonalnoj ligi Sarajevo, učešće uzeti i FK “Sarajevo II” i FK “Željezničar II”, kao drugi timovi premierligaških klubova našeg kantona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.