Kantrida treći najčudniji stadion na svijetu

Prema istraživanju CNN-a

Kantrida treći najčudniji stadion na svijetu

Poznata svjetska, medijska kuća CNN u svome istraživanju, dala je listu od osam najčudnijih stadiona na svijetu, među kojima je i stadion NK Rijeka.

''Smješten u hrvatskom gradu Rijeci, ovaj stadion istoimenog kluba možda je mali i prima 10 hiljada navijača, ali je savršeno oblikovan. S jedne strane je ogromna litica, ali ljepota se nalazi i s druge strane budući da je stadion smješten uz obalu kristalno plavog Jadranskog mora. Kao i stadion u Bragi, jedna strana je omeđena divovskom stijenom'', piše CNN u opisu Kantride.


Lista najneobičnijih stadiona prema CNN-u:

1. Estadio da Madeira (Portugal)
2. Braga Municipal Stadium (Portugal)
3. Stadion Kantrida (Hrvatska)
4. Allianz Arena (Njemačka)
5. Estadio Hernando Siles (Bolivija)
6. Stade Velodrome (Francuska)
7. Svangaskard Stadium (Farski otoci)
8. Cape Town Stadium (Južna Afrika)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.