Kanu: Ovo je prilika za afričke zemlje

Kanu: Ovo je prilika za afričke zemlje

Edmir Škorić

Nigerijski napadač, Nwanko Kanu, kazao je kako on i saigrači u Južnu Afriku ne dolaze kao turisti, te da će na sve načine pokušati napraviti nešto više.

Nigerija će svoju prvu utakmicu odigrati 13. juna protiv Argentine, a potom ih čekaju susreti sa Grčkom i Južnom Korejom.

"Samo moramo vjerovati i biti pozitivni. Moramo pokazati svijetu da smo dobri, pogotovo na velikoj pozornici kao što je Svjetsko prvenstvo. U Nigeriji možemo i umrijeti zbog nogometa. Prije četiri godine nismo ni bili na SP-u, ali na sreću ćemo biti u Južnoj Africi. Ovo je velika prilika za afričku momčad, posebno kad se zna da se turnir odigrava u Africi. To je šansa da afričke zemlje naprave velike promjene, bilo to osvajanje Svjetskog prvenstva ili barem da dođu do finala", kazao je Kanu za BBC.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.