Kao da je jučer bilo: Deset godina od smrti Amele Dizdarević

Kao da je jučer bilo: Deset godina od smrti Amele Dizdarević

M. Šljivak

Danas se navršilo deset godina otkako nas je zauvijek napustila jedna od najboljih bosanskohercegovačkih rukometašica Amela Dizdarević.

15. 07. 2007. godine nakon teške bolesti nekadašnja reprezentativka Bosne i Hercegovine i trener ženske rukometne reprezentacije naše države, Amela Dizdarević, izgubila je najtežu bitku i zauvijek nas napustila. 

Sportska javnost i svi ljubitelji rukometa u našoj zemlji, a posebno u Mostaru, tog tužnog dana ostali su u najmanju ruku šokirani preranim odlaskom legende bosanskohercegovačkog rukometa. 

Amela Dizdarević jedna je od najboljih rukometašica koje je dala naša država. Svoje prve rukometne korake napravila je u rodnom Mostaru, odakle kao velika nada seli u splitsku Dalmu.

Nakon Dalme rukometni put Amelu vodi u Zagreb, odnosno u Lokomotivu, gdje pruža sjajne igre koje su na njenu adresu privukle veliki broj inostranih ponuda. Amela izabire njemački Licelinden, s kojim osvaja četiri nacionalna prvenstva i evropski Kup pobjednika Kupova. 

U rodni Mostar i svoj Galeb vraća se 2001. godine. Galeb pod njenim vodstvom tri puta igra u evropskom Challenge Cupu, a kao kruna njene uspješne karijere je osvojena titula prvaka BiH sa Galebom 2004. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti