Kao grom iz vedra neba: Kodrina naredna stanica predgrađe Madrida

Bh. napadač mijenja sredinu

Kao grom iz vedra neba: Kodrina naredna stanica predgrađe Madrida

A. Čaušević

Kenana Kodru na proljeće očekuju izazovi u novom klubu, izvještavaju španski mediji.

Kodro u nastavku sezone neće nastupati za Athletic Bilbao nakon što je baskijski klub bh. napadača odlučio da posudi Leganesu kojem predstoji borba za opstanak u La Ligi.

Leganes je odlučio angažovati Kodru nakon propalih pregovora sa Real Madridom, a klubu iz predgrađa je u susret izašao i Athletic koji je pristao poslati 26-godišnjaka poslati na posudbu.

Prva opcija popularnim Los Pepironosima je bio Mariano Diaz iz Reala, ali dva kluba nisu uspjeli pronaći zajednički jezik pa posao nije okončan, tačnije Kraljevi nisu htjeli svog napadača poslati na šestomjesečnu posudbu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Leganes će Kodri biti treći klub u La Ligi jer je pored Athletica ranije nastupao i za Osasunu. Još je u karijeri igrao za Mainz, Grasshoppers i Copenhagen.

U dosadašnjem dijelu sezone nije puno igrao. Priliku za igro je dobio na šest ligaških mečeva uz jedan postignut gol i to u pobjedi nad Osasunom. Za Athletic je vezan do ljeta 2022. godine.

Top Komentari

RobijasZe
glupo je da se povezuje s Real Madrirom. Pored toliko napadaca, nazalost nas Kodro nije ni blizu tom nivou igre.
3 8
GospodinIzSarajeva
Ovo mu je pametno..Bilo ga je dobro krenulo..2 tekme 2 gola i nestade.. U Leganesu ce imati odlicnu minutazu i vjjerujem da ce zabijati golove..Uz raspolozenog Kodru,Demirovica i Dzeku,za napad BiH u barazu se ne brinem..Cak sta vise biti ce i konkurencije..Cak mozda Bajevic bude igrao sa 2 spica jer su sva 3 u dobroj formi(Demirovic i Dzeko u dobroj formi,do baraza aBd i Kodro)
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi