)
Kao u bajkama: Muamba u Dubaiju zaigrao ponovo nogomet

Pet mjeseci nakon srčanog udara

Kao u bajkama: Muamba u Dubaiju zaigrao ponovo nogomet

Edmir Škorić

Hrabri mladić Fabrice Muamba, koga pamtimo od nemilih događaja iz marta ove godine, kada je doživio srčani udar, godišnji odmor u Dubaiju iskoristio je da - zaigra nogomet.

Dvadesetčetverogodišnji Muamba je u martu ove godine doživio srčani udar u susretu FA  Cupa između njegovog Boltona i Tottenhama. 

 

Srećom, pet mjeseci kasnije Muamba se toliko dobro osjeća da je čak i (ponovo) zaigrao nogomet. Opisao je svoje dojmove za američku televizijsku postau CNN.

 

"Bio sam na odmoru i odsjeo sam u hotelu u kojem je boravilo još nekoliko nogometaša. Osoblje hotela obično igra protiv gostiju. Kada sam čuo za to bio sam u bazenu i pomislio sam si: Stvarno?! Onda sam odlučio da bih možda trebao probati", kazao je i dodao:

 

"Tada sam vidio druge nogometaše da igraju nogomet i rekao sam zaručnici Fioni: 'Oprosti, ali igrat ću nogomet'. Upitala me da li sam siguran, a ja sam odgovorio da jesam i otišao sam igrati". 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Inače, odigrao je tek 25 minuta, a podsjećamo da je 78 minuta bio klinički mrtav, no liječnici u London Chest bolnici uspjeli su ga spasiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.