Kao u NBA ligi: Engleski timovi zamijenili igrače!
Foto: EPA

Razmjena Swanseaja i Aston Ville

Kao u NBA ligi: Engleski timovi zamijenili igrače!

Midhat Šljivak

Iako je razmjena igrača uglavnom odluka košarkaških ekipa, posebno onih u NBA ligi, čini se kako bismo u budućnosti i u fudbalu sve više mogli gledati ovakve situacije.

Dokaz tome je razmjena fudbalera koju su napravili engleski velikan, koji trenutno nastupa u Championshipu, Aston Villa i ekipa Swanseaja.

Oni su se dogovorili o razmijeni Jordana Ayewa i Neila Taylora. Napadač iz Gane Ayew će karijeru nastaviti u Swanseaju, gdje je ranije nastupao i njegov brat Andre, dok će reprezentativac Velsa, defanzivac Neil Taylor, put Aston Ville.

Realizacija ovog dogovora trebala bi biti finalizirana danas i igrači će u narednim danima obući dresove novih timova.

Jordan Ayew je član Ville postao 2015. godine. Stigao je iz Lorienta, a ove sezone je postigao samo dva pogotka u 21 nastupu u Championshipu.

S druge strane stameni defanzivac Taylor sedam posljednjih godina nosi dres Swanseaja i odigrao je 166 utakmica za ovaj tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Swansea je trenutno na 17. mjestu u Premier ligi i čeka ih velika borba za opstanak, dok je tim iz Birminghama tek na 13. mjestu Championshipa i samo ih čudo može vratiti u društvo najboljih timova Engleske ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi