KAOD i Aris slavili, Pašalić i Bavčić solidni

KAOD i Aris slavili, Pašalić i Bavčić solidni

M. Šljivak

Košarkaši KAOD-a savladali su u 25. kolu grčke A1 lige na gostovanju ekipu Ilisisakosa rezultatom 76:74.

Iako je domaći tim vodio gotovo cijelim tijekom susreta, tim Nenada Markovića je na kraju zabilježio pobjedu. Nakon 16:16 u prvih 10 minuta igre, Ilisiakos je sjajnom igrom u drugoj četvrtini stvorio šest poena prednosti na poluvremenu 43:37.

Vodili su domaći košarkaši i u tokom trećeg perioda. Uspio je međutim KAOD da smanji zaostatak pred ulazak u zadnju četvrtinu na minus pet 60:55, da bi u posljednjoj četvrtini u potpunosti preokrkenuli rezultat. Dobili su ovaj dio igre 21:14, te su došli do pobjede u ovom susretu.

Edin Bavčić je za nešto više od 19 minuta na parketu za KAOD ubacio pet poena.


Aris Muhameda Pašalića je na svom parketu savladao Kavalu Nemanje Mitrovivća, te ih je savladao rezultatom 80:79, pa je ovim porazom Kavala i zvanično ispala iz lige.

Muhamed Pašalić je u ovom susretu ubacio osam poena, dok je sa druge strane Mitrović ubacio tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.