KAOD prekinuo seriju poraza, dva poena Bavčića

A1 liga

KAOD prekinuo seriju poraza, dva poena Bavčića

Midhat Šljivak

Košarkaši KAOD-a za prekinuli su seriju od četiri uzastopna poraza u prvenstvu Grčke. Tim Nenada Markovića danas je kao gost u 18. kolu savladao ekipu Ilisiakosa rezultatom 74:70.

Veoma interesantna košarkaška predstava odlučena je tek u posljednjim sekundama. Nakon prvog poluvremena Ilisiakos je imao vodstvo od tri razlike 38:35, ali je KAOD u nastavku odigrao nešto bolje. 

U posljednju dionicu su izabranici Nenada Markovića ušli s dva poena prednosti 57:55, a u neizvjesnoj završnici KAOD ipak uspijeva da stigne do pobjede, te su na taj način prekinuli seriju od četiri poraza.

Edin Bavčić je u pobjedničkom timu ubacio dva poena, Brown ih je vodio s 21 poenom, dok je kod domaćeg tima Pigram ubacio 23 poena.

U ostalim utakmicama, pobjede su zabilježile ekipe Ikarosa, Kolossosa i Arisa...

Grčka A1 liga, 18. kolo:

Ikaros - Trikala 81:74
Ilisiakos - KAOD 70:74
Kolossos - Panelefsiniakos 67:57
Panionios - Aris 63:68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.