Kapelan: Odbrana nam nije na nivou

Porazi za Tubingen i ETB

Kapelan: Odbrana nam nije na nivou

Iako su Tubingen i ETB Wohnbau naših potencijalnih reprezentativaca Adnana Hodžića i Diega Kapelana ovoga vikenda doživjeli poraze ovaj dvojac je opet pružio zapažene igre.  

Tubingen je u okviru 30. kola poražen na gostovanju u Ulmu kod Ratiofarma (93:87). Hodžić je odigrao jednu od svojih najboljih partija od kada je stigao u Njemačku. Za 27 minuta postigao je 16 poena i 4 skoka (za dva 2/6, za tri 4/6). Samo je Redding u timu Tubingena bio efikasniji sa 19 poena. U sastavu Ulma Swann 17 i Kamp 16 poena.

 

Diego Kapelan sa Wohnbauom igra četvrtfinale za ulazak u BBL. Ova Play off serija zahtjeva tri pobjede i Kapelanov tim je u pomalo nezavidnoj situaciji, jer za dvije utakmice protiv Kircheima nisu ostvarili niti jednu pobjedu, odnosno break u prvoj koja se igrala u gostima.

 

U drugoj utakmici u Essenu bilo je 78:81, a Diego Kapelan je za ETB postigao 16 poena za 29 minuta. Tim košarkaša koji je tokom prošlog ljeta bio na pripremama sa A timom za Eurobasket u Litvaniji tako sada gubi sa 2:0 protiv Kircheima, a naredni susret igra se na terenu njihovih rivala u ovoj četvrtfinalnoj seriji.

 

Diego Kapelan nakon poraza nije krio razočarenje te je za SportSport.ba odmah nakon utakmice izjavio.

 

"Razočaran sam zbog večerašnje utakmice. Vodili smo 54-38 na poluvremenu i samo smo dali 24 poena u drugom dijelu. Moramo bolje igrati odbranu, ali je vjerujem da će sve biti OK. Svi u timu znamo da ih možemo pobijediti. Oni su super ekipa i imaju super trenera, a mi smo isto odlična ekipa sa trenerom koji nas zaista dobro vodi. Bit će borba do kraja i nadam se da nam ovo nije bila zadnja utakmicu u Essenu", rekao je za SportSport.ba Diego Kapelan te dodao.

 

"Pomalo je čudno da se Play-off serija ne igra kao u NBA 2+2..., već se igra jedna u gostima, pa jedna kod kuće. Ne znam što nije 2+2. To bi stvarno bilo bolje za igrače, mislim da je možda zbog budžeta."

 

Kada je u pitanju prvi nastup za reprezentaciju BiH, Kapelan svoje mišljenje nije promijenio.

 

"Nije me još niko ove godine kontaktirao iz našeg Saveza. Ako i ne dobijem poziv želim reprezentaciji sve najbolje i uvijek ću doći kada dobijem poziv."    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.