Mladi reprezentativac BiH ni jučer nije igrao: Još uvijek je bez minute profesionalnog fudbala

Kapfenberg upisao trijumf

Mladi reprezentativac BiH ni jučer nije igrao: Još uvijek je bez minute profesionalnog fudbala

Haris Zilić

Mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje prijateljska utakmica protiv Kine, a dosta komentara u javnosti izazvao je poziv za maldog Stefana Đurića momka koji još uvijek nema ni minute profesionalnog fudbala.

Prema podacima koji se mogu pronaći na internetu Đurić je član austrijskog Kapfenberga koji se takmiči u Erste ligi (drugi rang), a prvi dio aktuelne sezone odradio je u mladom timu ovog kluba i još uvijek čeka zvanični debi za prvi tim.

Tako je i ostalo nakon utakmice u petak.

Kapfenberg je u 20. kolu austrijske 2. lige savladao Sturm Graz B rezultatom 3:1 i osvojio bitne bodove u borbi za opstanak.

U ovom meču Đurić je bio u rosteru, utakmicu je presjedio na klupi za rezervne fudbalere i nije još uvijek upisao minute u profesionalnom fudbalu.

Nakon ovog trijumfa Kapfenberg je fenejrašku poziciju prepustio drugom timu Austrije iz Beča.

Oglasi

Izabranici Abdulaha Ibrakovića odigrali su dobar susret, striejlci su bili Pichorner, Grosse i Puschl.

Tačno prije sedam dana Đurić je po prvi put bio na klupi ovog tima i to u gostujućem remiju protiv Vorwarts Steyra (1:1) u 19. kolu austrijske 2. Bundeslige. Zvaničnih podataka o njegovim eventualnim nastupima za mladi tim Kapfenberga u Područnoj ligi Mürz u Austriji nema.

Selektor Igor Janković za ovu reprezentativnu akciju računa na sljedeće igrače:

Nikola Ćetković (Borac), Muhamed Šahinović (Sarajevo), Tarik Kapetanović (Sloboda), Mustafa Šukilović (Tuzla City), Alden Šuvalija (Zlate Moravce, Slovačka), Amar Drina (Željezničar), Nick Salihamidžić (Cosenza Calcio, Italija), Filip Račić (Borac), Harun Karić (Tuzla City), Stefan Đurić (SV Kapfenberg, Austrija), Anel Krdžalić (Olimpija, Slovenija), Madžid Šošić (Radomlje, Slovenija), Amar Tahrić (Leotar), Petar Sučić (Zrinjski), David Čavić (Leotar), Silvio Ilinković (Zrinjski), Ivan Bašić (Orenburg, Rusija), Eldar Mehmedović (Sloboda), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija, Slovenija), Andrija Drljo (Željezničar), Filip Čuić (Radomlje, Slovenija).

Postavlja se pitanje koji su kriteriji za upućivanje poziva igračima. Da li su to 19-godišnjeg Đurića selektor i njegov stručni štab pratili na treninzima Kapfenberga i procijenili da je kvalitet za reprezentaciju?

Top Komentari

Azur77
Salihamidzic,Racic,Đurić,Tahric...kako,al kako su zaslužili poziv,toliko druge djece koja igraju u svojim klubovima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi