Kapisoda igra u Dohi

Svjetsko klupsko prvenstvo

Kapisoda igra u Dohi

Adnan Beganović

Od 17. do 21. maja u Dohi će se igrati klupsko svjetsko prvenstvo za rukometaše, a veliki broj evropskih igrača pojačat će klubove koji učestvuju na "Super Globeu".

Tako će i kapiten Bosna BH Gasa Petar Kapisoda igrati na klupskom svjetskom prvenstvu i to u dresu libanonskog AL-Sada.

Kapisoda će za Katar otputovoti u nedjelju, dan nakon ginalnog susreta Kupa Bosne i Hercegovine, a Bosna BH Gas će izdati poseban certifikat kako bi svom igraču omogučila nastup na klupskom svjetskom prvenstvu.

Na klupskom svjetskom prvenstvu učestvovat će šest klubova koji će biti podijeljeni u dvije grupe. U grupi A igrat će  Ciudad Real, Unopar Fel-Sercomtel (Brazil) i Zamalek Club (Egipat), dok će u grupi B igrati Al Sadd (Katar), libanonski Al-Sad i australski AHF.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.