Kapiten ekipe koju je Haaland ponizio: "Nije vrhunski igrač, srest ćemo se opet..."

Norvežanin briljira

Kapiten ekipe koju je Haaland ponizio: "Nije vrhunski igrač, srest ćemo se opet..."

A. Čaušević

Za Erlinga Haalanda se s punim pravom može reći da je najbolji mladi napadač današnjice i već izvjesno je da će u budućnosti zadavati veliku glavobolju protivničkim odbranama. 

Prije nekoliko dana navršila se godišnjica utakmice kada je svijet čuo za Haalanda. Mladi Norvežanin je postigao devet golova u pobjedi U20 selekcije Norveške nad vršnjacima iz Hondurasa.

Za list Diario Diez de Honduras je govorilo nekoliko fudbalera iz te generacije selekcije Hondurasa, a izdvaja se izjava tadašnjeg kapitena Wesleya Decasa.

Decas je rekao da je Haaland samo dobar, a još uvijek ne i vrhunski igrač te da je razliku pravila njegova fizička konstitucija i prednost u snazi.

"On je dobar igrač, nećemo mu ništa oduzimati, on je strijelac i neko koga hoće golove. Za mene nije vrhunski girač. Bili smo isti, samo je on visočiji i fizički jači od nas. Nije bio neko ko je prelazio sve, već je stajao u šesnaestercu u loptu slao u mrežu", kazao je Decas.

"Jednog dana ću se ponovo sresti s njim, vidjet ćemo šta će biti. U svakom takmičenju želim revanš", kazao je sadašnji igrač Motague.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi