Kapiten i najbolji strijelac NK Čelik danas potpisuju nove ugovore
Prvi strijelac Zeničana u prošloj sezoni pristao je potpisati novi ugovor sa matičnim klubom, ali problem predstavljaju velika dugovanja iz prošlog ugovora

Bez potpisa neće moći igrati na Pecari

Kapiten i najbolji strijelac NK Čelik danas potpisuju nove ugovore

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika spremaju se za početak Premijer lige, gdje će u ponedjeljak u okviru posljednje utakmice 1. kola gostovati na Pecari kod Širokog Brijega.

Zeničani su ovog ljeta zadržali kostur ekipe, te su doveli nekoliko pojačanja od kojih se očekuju da unaprijede igru ekipe s Bilinog polja. Ipak, ono što najviše zanima sve navijače Čelika jesu statusi Harisa Dilavera i Fenana Salčinovića.

Prvi strijelac Zeničana iz prošle sezone Haris Dilaver još uvijek je bez novog ugovora, baš kao i kapiten Fenan Salčinović, iako redovno treniraju s ekipom. Dilaveru je ugovor koji je imao i zvanično istekao, dok Salčinoviću ističe 20. jula.

Kako saznajemo, danas bi ova dvojica nogometaša trebala potpisati nove ugovore, te na taj način i zvanično otkloniti sve sumnje vezano za svoj status. Načelno je s njima sve dogovoreno, ali problem su finansije, odnosno dug iz prošlog ugovora, koji nije riješen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako Dilaver i Salčinović danas ne potpišu ugovor onda sigurno neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv Širokog Brijega na Pecari, što bi svakako bilo razočaravajuće za sve pristalice crno-crvenih, jer poznato je koliko ova dvojica igrača znače za klub, odnosno ekipu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi