Kapiten Rooney četvrti strijelac Engleske u historiji

Osamio se na četvrtoj poziciji

Kapiten Rooney četvrti strijelac Engleske u historiji

Wayne Rooney je svojim pobjedonosnim golom protiv Norveške u prijateljskoj utakmici odigranoj na Wembleyu napredovao na vječitoj listi strijelaca engleske reprezentacije.

Rooney je sa bijele tačke Norveškoj postigao gol u 66. minuti, a on mu je bio već 41. postignut u dresu Gordog Albiona. Novi kapiten Engleske je tako na sjajan način počeo svoj mandat, budući da mu je ovo bila prva utakmica za reprezentaciju nakon imenovanja za njenog predvodnika.

Do ovog gola Rooney je bio na diobi četvrte pozicije sa Michaelom Owenom, kojem je sada pobjegao za jedan gol. Postoje ogromne šanse da Rooney do kraja reprezentativne karijere postane i najbolji strijelac u historiji, budući da mu legendarni Sir Bobby Charlton "bježi" samo osam pogodaka.

Rooney ima 28 godina i ovo mu je bio već 96. nastup za reprezentaciju. Rekorder na toj listi je golman Peter Shilton koji ih je sakupio 125.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.