Kapono i zvanično u Panathinaikosu

Bivši član Miami Heata u Evropi

Kapono i zvanično u Panathinaikosu

Panathinaikos je sinoć pobijedio Real Madrid u susretu šestog kola Eurolige. Nakon susreta Zeleni su objavili da će Jason Kapono karijeru nastaviti u Atini. 

Tako su navijači Panathinaikosa sinoć nakon pobjede, razlog za zadovoljstvo imali i zbog angažmana Kapona. Kapono je igrao osam godina u NBA ligi. Bilježio je 6.7 poena po susretu na 509 odigranih mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Najbolje brojke imao je u dresu Miami Heata u sezoni 2006/2007., kada je za 26 minuta na parketu u prosjeku bilježio 10.9 poena. 

 

U prošloj sezoni Kapono je nosio dres Los Angeles Lakersa, a u dresu Jezeraša nije se naigrao previše. Odigrao je 27 utakmica, pri tome bilježio dva poena po susretu za 10 minuta provedenih na parketu. Kapono je u dresu Miamia i Toronta dva puta došao do naslova najboljeg tircaša na All Star vikendu. U sezonama 2006/2007. i 2008/2009. Da li će ovaj nekada odlični šuter vratiti formu u Panathinaikosu, ostaje da vidimo.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.