Karabatić: Ne znam da li da se smijem ili plačem

Francuz nakon osvojenog zlata

Karabatić: Ne znam da li da se smijem ili plačem

D. Vejo

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu koje je održano u toj zemlji.

Najbolji igrač turnira jeste član Trikolora, Nikola Karabatić. Čovjek koji je već godinama u vrhu rukometa. Pored Ivana Balića, za Karabatića mnogi smatraju kako je upravo on pored bivšeg hrvatskog reprezentativca vodeće ime u svijetu ovog sporta.

U svojoj 32. godini i dalje je organizator igre nacionalnog tima, te igra sjajno na poziciji lijevog beka što pokazuje i priznanje za najboljeg igrača minulog turnira. Nakon velikog uspjeha uglasio se upravo on, te kako kaže ne krije zadovoljstvo svim urađenim do sada.

"Osjećam neopisivu euforiju. Ne znam da li da se smijem ili plačem. Presrećan sam zbog svega, pogotovo zbog toga što smo zlato osvojili u našoj zemlji. Iako to rezultat ne pokazuje, dosta teško smo izašli na kraj sa Norveškom. Bilo je mnogo napeto. Mi smo forsila našu igru i to nas je vodilo do zlata", kazao je Nikola Karabatić.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi