Karabatić nema dilemu za koga će navijati u današnjem finalu

Sa četiri godine otišao u Francusku

Karabatić nema dilemu za koga će navijati u današnjem finalu

S. Mlaćo

Jedan od najboljih rukometaša svijeta u historiji Nikola Karabatić nema dilemu za koga će navijati u večerašnjem finalu Hrvatske i Francuske. Karabatić nastupa za rukometnu reprezentaciju Francuske, a rođen je u Nišu. 

Otac mu je Hrvat, majka Srpkinja, a sa samo četiri godinu otišao je u Francusku. Ipak, gaji simpatije i prema Vatrenima.

"Navijat ću za Francusku, iako me srce malo boli kada su u pitanju utakmice između Francuske i Hrvatske ili Francuske i Srbije u drugim sportovima", jasan je bio Karabatić.

"Bit ću sretan i ako Hrvatska pobijedi. Ponosim se svojim balkanskim korijenima koliko i time što sam Francuz", dodao je Karabatić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Istakao je da pola njegove porodice navija za Francusku, a druga polovica za Hrvatsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi