Karabatić: Odbrana nas je održala u životu

Francuska izborila plasman u finale EP

Karabatić: Odbrana nas je održala u životu

Francuska je u polufinalu rukometnog prvenstva Evrope sa 30:27 pobijedila Španiju i izborila plasman u veliko finale gdje će sutra za zlato igrati protiv domaćina Danske. 

Jedan od najboljih francuskih i svjetskih rukometaša Nikola Karabatić bio je zadovoljan igrom svoje reprezentacije, posebno u odbrani koja je bila ključna za plasman u finale. 

"Znali smo da će biti pravog nadmetanja. Španci su veoma jaki i imaju odličnu odbranu protiv koje je teško igrati. Bili su jaki i dobro šutirali tokom turnira, pa smo mi željeli da odigramo dobro u odbrani". 

"Meč je počeo dobro, ali smo kasnije počeli da griješimo u napadu. Odbrana nas je održala u meču. Medalja je osigurana, čekamo vas Dance u finalu. Pobijedili smo mnogo favorita i imamo puno samopouzdanja", zaključio je Karabatić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti