Karabatić predvodi Francuze

Claude Onesta objavio spisak za Švedsku

Karabatić predvodi Francuze

Selektor rukometne reprezentacije Francuske Claude Onesta objavio je spisak od 16 igrača koji će od 13. januara u Švedskoj braniti svjetsko zlato osvojeno prije dvije godine u Hrvatskoj.

Onesta u Švedsku ide bez povrijeđenih Danijela Narcissea, Guillaumea Gillea i Sebastiana Ostertaga, a među igračima su četvorica debitanata na velikim takmičenjima. Svoja prva velika takmičenja će iskusiti William Accambray, Bertrand Roine, Samuel Honrubia i Arnaud Bingo.

Onesta je nakon turnira u Bercyju otpisao četvoricu igrača. Ostertag je otpao zbog povrede, Cyril Dumoulin i Gregoire Detrez nisu čak dobili priliku ni da zaigraju na pripremnom turniru, dok je neočekivano sa spiska otpao Cedric Paty.

Zlato će u Švedskoj braniti golmani Thierry Omeyer i Daouda Karaboue, te igrači Nikola Karabatić, Jerome Fernandez, Didier Dinart, Luc Abalo, Michael Guigou, Xavier Barachet, Cedric Sorhaindo, Bertrand Gille, Guillaume Joli, Sebastian Bosquet, te već pomenuta četvorica debitanata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.