Karačić: Francuska je blagi favorit u našoj grupi

Selektor bh. juniora o protivnicima

Karačić: Francuska je blagi favorit u našoj grupi

D. Kurbegović

U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala protivnike u Elitnom krugu kvalifikacija. Bh. juniori će za protivnike imati Francusku, Izrael i Bugarsku.

Žrijeb je prokomentarisao selektor Toni Karačić:

"Francuska je blagi favorit u grupi, oni su aktuelni prvaci Evrope,  ali u Elitnom krugu i ne postoje laki protivnici. Sve ekipe imaju kvalitet i nisu se slučajno plasirale u ovu fazu kvalifikacija. Mi se trebamo što kvalitetnije pripremiti. Dobro bi nam došlo četiri do šest prijateljskih utakmica do kvalifikacija kako bismo bili što konkurentniji i predstavili se u što boljem svjetlu.“

Selektor smatra da sljedeće sezone ekipu čeka lakši posao u grupi s Francuskom, Gruzijom i Andorom:

"Kada je riječ o kvalifikacijama za narednu sezonu mi s pravom možemo očekivati plasman u Elitni krug. To je generacija igrača koja je pokazala kvalitet u „U-17“ selekciji i vjerujem da će ga potvrditi i u sljedećim kvalifikacijama.“ kazao je Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi