Karačić i Malkočević ostaju, Jagodić odlazi?

Rješava se selektorska križaljka i u omladinskim selekcijama

Karačić i Malkočević ostaju, Jagodić odlazi?

Fudbalska A reprezentacija BiH ostala je bez selektora i to je trenutno top tema ovdašnje javnosti. Ipak, uporedo sa izborom novog selektora, ubrzo će se rješavati i pitanje selektora u omladinskim kategorijama.

Kako doznajemo iz naših izvora bliskih savezu, najmanju šansu da ostane selektor ima Vlado Jagodić koji je u protekla dva ciklusa vodio našu U21 reprezentaciju. Nakon odlično odrađenog prvog ciklusa, loši rezultati naše mlade reprezentacije u nedavno okončanim kvalifikacijama za EP u Češkoj doveli su Jagodića u situaciju da bude mnogo bliži odlasku nego ostanku na selektorskoj klupi.

Uskoro će biti poznate i sudbine selektora juniorske i kadetske selekcije, Tonija Karačića i Sakiba Malkočevića. Raspoloženje u Izvršnom odboru FS BiH je takvo da bi ova dva stručnjaka trebala produžiti svoje mandate na klupama naših omladinskih selekcija. Podsjećamo, i U17 i U19 reprezentacija su izborile plasman u elitni krug kvalifikacija.

Pitanje selektora u omladinskim kategorijama bit će rješeno do kraja godine, odnosno čim bude izabran novi selektor A reprezentacije BiH, obzirom da njihova sudbina u mnogome zavisi o tome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.