Karačić: Imamo kvalitet za vrh tabele

Premijer liga, 6. kolo

Karačić: Imamo kvalitet za vrh tabele

Adnan Beganović

Široki Brijeg, sjajnom igrom odnio je tri boda iz Modriče te na taj način najavio svoj povratak u sami vrh PL. Mada sebe ne želi stavljati u prvi plan, novi trener kluba s Pecare, Toni Karačić, jedan je od najzaslužnijih za rezultatski procvat Širokog.

SS.ba: Gospodine Karačiću, ono što ste jučer najavili u razgovoru za naš portal pokazalo se tačnim. Došli ste u Modriču odigrati utakmicu za gol više, najavili ste trijumf i upravo to se dogodilo. Zamolio bih Vas da nam malo prokometarišite sam tok susreta.

„Prije susreta dogovorili smo se da odigramo borbeno i otvoreno te da pritiskom na zadnju liniju Modriče odmah pokušamo doći do vodstva. Dogovoreno smo ispoštovali te vrlo rano poveli. Igrali smo sjajno do 20. minute, pored gola imali još nekoliko izvrsnih prilika, ali onda je uslijedio neobjašnjiv pad u igri moje momčadi. Domaći su preuzeli inicijativu i sasvim zasluženo do kraja poluvremena prvo izjednačili, a zatim i poveli“, rekao je Karačić te dodao:

„Na pauzi između dva poluvremena rekao sam momcima da ne smiju psihološki pasti te da pokušaju ponoviti igru iz prvih 20 minuta susreta. Također sam insistirao na odgovornoj igri i bio sam uvjeren da ćemo slaviti. Sve što smo se dogovorili, moji izabranici su ispoštovali u drugom dijelu utakmice i mislim da smo sasvim zasluženo slavili.“

SS.ba: U sljedećem kolu u goste Širokom dolazi ove sezone sjajni Velež. Kakva su Vaša očekivanja pred ovaj hercegovački derbi?

„Prije svega, očekujem dobru fudbalsku predstavu i veliki broj navijača na tribinama. Pokazali smo u posljednja dva kola da imamo dobru momčad i zato mi je želja da što više gledaoca dođe na Pecaru kako bi nam pomogli da nastavimo ovaj pobjednički niz. Mi nemamo šta kriti, igrat ćemo otvoreno i nadam se da ćemo i nakon susreta s Veležom ponovo slaviti.“

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.