Karačić: Imamo kvalitetu, pokušat ćemo se plasirati na EP

Selektor U19 reprezentacije za SportSport.ba

Karačić: Imamo kvalitetu, pokušat ćemo se plasirati na EP

Odlukom žrijeba protivnici juniorske reprezentacije BiH u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo bit će Crna Gora, Ukrajina i Poljska.

Za našu reprezentaciju žrijeb je u neku ruku bio i povoljan, a svjestan toga je i selektor Toni Karačić.

"Grupa nije loša. Dobili smo kvalitetne protivnike, ali moramo uzeti u obzir da smo izbjegli mnogo jače reprezentacije kao što su Njemačka i Španija. Mi smo domaćini mini-turnira i jako je bitno da se kvalitetno pripremo, a to će podrazumijevati odigravanje nekoliko utakmica plus stimulacijski turnir", kazao je Karačić za SportSport.ba, te dodao:

"Opet kažem, osnovno je da se kvalitetno pripremo i naravno pokušamo ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da ova selekcija ima kvalitetu, ali ima još prostora za napredak koji se može napraviti većim brojem utakmica i kvalitetnim pripremama", zaključio je Karačić.

Podsjećanja radi, mini-turnir će biti održan u BiH od 14. do 19. maja 2015. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.