Karačić: Iskreno, umoran sam od borbe za opstanak

Napustio klupu Viteza

Karačić: Iskreno, umoran sam od borbe za opstanak

NK Vitez danas je ostao bez trenera Branka Karačića, koji je odlučio napustiti klub nakon nešto manje od godinu dana koliko je proveo na klupi člana BHT Premijer lige.

Hrvatski trener je razgovarao sa ljudima iz Uprave i odlučio je da ne produži ugovor, a nakon završetka saradnje dao je izjavu za zvaničnu stranicu Viteza.

"Zaista mi je teško to komentarisati. Sve sam obradovao postigavši ogroman uspjeh ostanka Viteza u Premijer ligi. Međutim, dosta je bilo nepoznanica u proteklom periodu. Mjesec dana se nije znalo šta i kako i iskreno, pomalo sam umoran od borbe za opstanak koja je iza mene. Stoga sam zajedno s ljudima iz uprave odlučio ne produžiti ugovor", rekao je Branko Karačić, koji još ne razmišlja o sljedećem angažmanu:

"Nemam nikakvih planova. Trenutno sam u Zagrebu uz obitelj, odmaram i uživam uz utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Branko Karačić je u svojoj karijeri vodio veliki broj klubova, pretežno iz Hrvatske, a u Premijer ligi je radio još u Zrinjskom i Širokom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi