Karačić: Izlaz u Europu je u našim rukama
Toni Karačić

Trener momčadi s Pecare

Karačić: Izlaz u Europu je u našim rukama

NK Široki Brijeg je u prošlom kolu, u derbi susretu 22. kola Premijer lige BiH, doživio poraz u Mostaru kod ekipe Veleža.

Iako je ovaj susret „etiketiran“ kao jedan od važnijih susreta gdje bi se bodovi trebali osvojiti jer je Velež jedan od konkurenata za vrh ljestvice i za borbu za Europu, Širokobriježani ipak nisu uspjeli u tome.

Ovaj put su izabranici Tonija Karačića pružili dobru igru, igrali otvoreno i stvarali prilike, pogađali stative te promašili penal ali pogodak nisu uspjeli postići, pa je gol Čolića u 33. minuti, postignut  iz jedne greške u obrani Širokog, presudio.

„Ovo je još jedna utakmica u kojoj smo morali napraviti kvalitetniji rezultat. Skoro sve utakmice na strani su polučile jednak rezultat, igramo, stvaramo šanse i promašujemo, a primamo golove iz ničega. U Mostaru smo igrom zaslužili više, ali na kraju nismo postigli pogodak i nismo uzeli bodove.“, rekao je trener Širokog Brijega Toni Karačić.

Faktor sreće je jedan od stvari koje se često spominju kad je NK Široki Brijeg u pitanju, ali Karačić misli da sreća nema veze s rezultatima.

„Čovjek je sretan kad dobije na lotu, a smatram da ovdje sa radom i odnosom dolazi pobjeda. Različite su utakmice u gostima i kod kuće jer većina ekipa na Pecari kod nas igra defanzivno i onda je manje prostor, dok kad igraš u gostima, domaća ekipa igra otvorenije i s time se i nama stvara prostor za igru. Nismo uspjeli ostvariti rezultate tako da se tu može o sreći pričati u jednoj utakmici ali ne i više.“, mišljenja je Karačić.

Široki Brijeg je u jesenskom dijelu prvenstva imao impresivan niz od 10 utakmica bez poraza, osvojio je jesenski naslov, pripremne utakmice su obećavale ali od mogućeg 21 boda do sada je prikupljeno tek 5.

„Kroz moju analizu, bilo bi bajkovito da smo nakon jesenske serije to nastavili i na proljeće i osvojili  naslov, to nisam tako ni očekivao. Međutim, nisam očekivao baš ni ovakve rezultate. Najveći kiksevi koji su se dogodili su protiv glavnih konkurenata Željezničara i Borca na Pecari i smatram da bi sa te dvije pobjede priča bila potpuno drugačija.“, komentirao je Karačić.

„Problem je što sada ne zabijamo golove, a i u obrani igramo loše, nitko nas nije nadigrao, nitko nije dao gol iz neke izrađene akcije, svi golovi su produkt individualne greške u obrani.“, dodao je trener Širokobriježana.

Do kraja je ostalo još osam kola, a 24 boda su u igri.

„Mi više nemamo ništa u svojim rukama, govoreći o prvom mjestu, znači ovisimo o rezultatima drugih. A što se tiče Europe, to je u našim rukama, a ne izlazak je ravan ispadanju iz lige. Međutim, smatram da je izlazak u Europu neupitan i u to sam uvjeren, a ako se ukaže prilika za prvo mjesto mi ćemo ju iskoristiti.“, rekao je Karačić za kraj.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.