Trener Viteza

Karačić: Jaka konkurencija u ekipi osnov za dobar rezultat

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza danas su po hladnom vremenu na terenu s umjetnom travom u Zenici, deklasirali rezultatom 0:7 kantonalnog ligaša Fortunu iz Zenice. Šef struke Viteza Branko Karačić nakon utakmice dao je i svoj komentar, te se osvrnuo na nastavak priprema, igračka pojačanja ,te očekivanja u nastavku sezone.

"Nakon devet treninga danas smo odigrali i prvu utakmicu, mislim da su igrači danas zaslužili jedno rastrčavanje. Znali smo da smo kvalitetnija ekipa od domaćina, cilj je danas bio da se igrači malo zadovolje kroz igru, imali smo idealnog protivnika za tako nešto. Današnji cilj je bio da se niko i ne povredi, a igrači su nakon napornih treninga i današnje utakmice sutra zaslužili slobodan dan. U srijedu nas očekuje već utakmica protiv Čelika, možda malo rano za njih i za nas, to će sigurno biti jedna jača utakmica. Volio bi da igramo na terenu s prirodnom podlogom, a ne na plastici, jer nisam ni ja miljenik, a ni kolega Beganović da se igra na umjetnoj podlozi. Biće to sigurno jedna dobra provjera, protiv kvalitetnog protivnika", ističe Karačić.

Lista pojačanja će biti zaključenja dolaskom bivšeg napadača Radnika iz Bijeljine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Današnjim dolaskom Novaka i sutrašnjim završetkom Mrkajića mislim da smo završili prelazni rok. Vjerujem da smo dobili na svakoj poziciji dva kvalitetna igrača, te da ćemo kroz disciplinu u igri i sustav pomoći u ostvarivanju cilja, a to je sigurno opstanak u ligi, gdje nas čeka mnogo prepreka u ovih 12.kola do kraja prvenstva", kazao je za SportSport.ba Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi