Karačić: Nacionalni ključ nema veze sa tim

BiH imat će tri ekipe u Regionalnoj ligi

Karačić: Nacionalni ključ nema veze sa tim

Adnan Beganović

Prije nekoliko dana u Beogradu su čelnici rukometnih regionalnih saveza postigli konačan dogovor oko osnivanja Regionalne lige, koja će u prvoj godini brojati 14 klubova.

Ideja o osnivanju Regionalne lige potekla je iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a kako su čelnici našeg saveza našli i generalnog sponzora, Bosnu i Hercegovinu će u ovom takmičenju predstavljati tri kluba, dok će Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju i Makedoniju predstavljati po dva kluba, a najvjerovatnije će i Poljska dati dva kluba i Slovačka jedan.

Iz Regionalne lige neće se ispadati, a jedini kriterij za učešće u istoj je plasman u nacionalnom prvenstvu. Dakle, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati tri prvoplasirane momčadi Premijer lige u ovoj sezoni. Međutim, u medijima susjednih država, naročito u Hrvatskoj, pokušava se reći da Bosna i Hercegovina ima tri mjesta u takmičenju zbog nacionalnog ključa, što svakako nema veze sa istinom.

"Ponekad ne mogu vjerovati kakvim se stvarima služe pojedinci. Danas kada sam pročitao Sportske novosti i kada sam vidio taj sporni dio teksta doista sam se razočarao. Nazvao sam odmah i demantirao takve navode. Vidjet ćemo da li će sutra demant biti objavljen. Bosna i Hercegovina ima tri mjesta zbog toga što smo mi idejni tvorci lige, te zbog toga što smo našli generalnog sponzora i nacionalni ključ sa tim nema nikakve veze. U ligi će učestvovati tri prvoplasirana kluba iz našeg prvenstva, a ko će to biti, vidjet ćemo na kraju sezone", rekao je za naš portal generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.