Karačić: Nije bilo lako, čestitam igračima

Selektor U19 selekcije

Karačić: Nije bilo lako, čestitam igračima

Juniorska reprezentacija BiH pobjedom nad Andorom izborila je plasman u elitni krug kvalifikacija. 

Naš nacionalni tim je u meču 3. kola grupe 11 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo slavio rezultatom 2:1, a nakon pobjede i plasmana u elitnu rundu kvalifikacija zadovoljstvo nije skrivao ni selektor Toni Karačić. 

„Čestitam momcima na prolasku u elitni krug, jer to nam je bio i cilj. Znali smo da će biti zahtjevna utakmica protiv ekipe koja se brani na svojoj polovici sa deset igrača. Nije  bilo lako probiti to, a i teren nam je otežavao stvari. Kontrolirali smo utakmicu u većem dijelu, ali moramo još raditi i ovu selekciju spremati za nove izazove", kazao je Karačić.

Impresije je podijelio i golman Elvin Kovač. 

„Sretan sam jer sam debitovao za 'U-19' reprezentaciju u kvalifikacijama i što smo pobijedili Andoru. Morali smo osvojiti tri boda u ovom meču i drago mi je što smo uspjeli u tome. Čestitam saigračima na odličnoj igri tokom turnira.“

Elitni krug se igra od 19. do 27. marta 2018. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi