Karačić ostaje u Adanasporu, ponuđen mu i novi ugovor

Ništa od prelaska u Hajduk

Karačić ostaje u Adanasporu, ponuđen mu i novi ugovor

Bh. golman Goran Karačić prethodnih sedmica se intenzivno povezivao sa Hajdukom, no od prelaska na Poljud na kraju neće biti ništa.

Uoči sezone splitski tim je bio u teškoj situaciji s golmanima, bilo je jasno da će barem jedan otići, a čelnici Hajduka su idealno rješenje vidjeli u našem Goranu Karačiću koji se od 2016. godine vodi kao igrač Adanaspora.

"Bili" su mladog Karačića željeli dovesti na posudbu, uz opciju da ugovor na kraju sezone mogu i otkupiti ukoliko to budu željeli, međutim u Adanasporu su samo 'odmahnuli rukom'. U obzir je dolazila posudba s obaveznim pravom otkupa, a kako u Hajduku na to nisu pristali, cijeli posao je propao.

Karačić se u međuvremenu maksimalno usredotočio na Adanaspor. Novi trener Cihat Arslan je odlučio da bh. golman bude prvi izbor na golu turskog drugoligaša, a ponuđen mu je također i novi ugovor, sa znatno boljim primanjima.

Podsjetimo, Karačić je u prošlosti braneći sa Zrinjski bio proglašen najboljim golmanom u Premijer ligi BiH. Iz Zrinjskog je u Adanaspor otišao 2016. godine, a prošlu sezonu je odradio na posudbi u njemačkom Sandhausenu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti