Karačić: Ovu ekipu treba prodrmati

Izjave trenera Širokog i Olimpika nakon susreta na Pecari

Karačić: Ovu ekipu treba prodrmati

NK Široki Brijeg i FK Olimpik danas su odigrali jednu od dvije preostale utakmice 23.kola Premijer lige BiH.

Ekipa Olimpika nije došla na Pecaru igrati standardni bunker i samo braniti svoj gol već su bili odlično postavljeni i vrlo dobro prijetili iz kontri i polukontri.

Iz jedne takve kontre prvo je u 38.minuti pogodio Kapić za vodstvo gostiju od 0:1, a u 60.minuti Šaranović za 0:2.

Međutim, Široki Brijeg je u zadnjih 10 minuti zaigrao onako kako je trebao igrati cijelo vrijeme, sa stalnim pritiscima na goste i prijetnjama na gol uz agresivniju igru na terenu.

Takva igra spasila je gubitak tri boda, prvo je Šilić odličnim pogotkom sa nekih 30 metara pogodio mrežu Fejzića za 1:2,a nakon toga i Renato za poravnanje. Da su bili samo malo koncentriraniji i malo manje sebični igrači Širokog, momčad s Pecare mogla je potpuno preokrenuti susret i osvojiti sva tri boda.

Trener gostiju Edin Prljača bio je razočaran s gubitkom sva tri boda na kraju utakmice ali je bio zadovoljan na kraju onim što su njegovi igrači pružili.

„Razočarani smo zbog gubitka bodova, jer imali smo 3 boda u ruci.Čestitam svojim igračima kao i ekipi Širokog na pruženoj igri jer je utakmica bila dobra i dinamična. Znali sm oda Široki ima iskusne igrače koji dobro izvode slobodne udarce kao što su Šilić i Hrgović, ali nism odobro reagirali i mislim da je to neiskustvo igranja u Premijer ligi.Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se osvajanju sva 3 boda u sljedećem kolu“, rekao je nakon utakmice trener gostiju Edin Prljača.

Toni Karačić, trener Širokog Brijega bio je vidno razočaran pristupom svojih igrača koje očito, kako je rekao, treba malo prodrmati.

„Čestitam ekipi Olimpika na zasluženom bodu, bili su kvalitetniji tokom cijele utakmice. Mi smo golove uspjeli dati nakon prekida i gostujućih grešaka,a ne iz nekih izigranih akcija. Ovu ekipu treba prodrmati, treba im neki pozitivan šok.“, rekao je Karačić nakon utakmice.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.