Karačić: Pobjedu poklanjamo Zoranu Brkoviću

Zrinjski na drugom mjestu

Karačić: Pobjedu poklanjamo Zoranu Brkoviću

Iako se dosta pribojavao prve utakmice, Branko Karačić nakon Viteza je zadovoljno trljao ruke. Plemići su deset kola prije kraja na drugom mjestu na tabeli sa samo dbva boda manje od lidera Željezničara kojemu će gostovati u narednom kolu.

„S razlogom smo se pribojavali bez obzira što smo imali inicijativu u prvom dijelu. Došli smo do par situacija, gdje pojedinci nisu ispoštovali neke stvari koje smo tražili od njih i sigurno iz tog razloga nismo otišli sa prednošću na odmor. Prvi pogodak Ivana Crnova nam je dosta pomogao i oslobodio nas grča i pritiska. Izuzetno smo sretni jer nismo kiksali, niko se nije povrijedio, niko nije ušao u problem sa kartonima, a ostali rezultati su se poklopili. Nemam šta reći osim da sam sretan nakon prvog kola, a kako će biti nakon drugog to ćemo vidjeti,“ izjavio je Karačić.

Karačiću je velik problem predstavljala povreda Zorana Brkovića, standardnog igrača iz prvog dijela sezone, kojeg je u ovoj utakmici zamijenio mladi Ivo Zlatić.

„Vidi se da je Zlatić veliki potencijal, u prvom poluvremenu je donio dosta prodora po desnoj strani. Iako je ovo njegova prva utakmica i ne trebamo unaprijed letjeti, zadovoljan sam igrom koju je prikazao. Žao mi je Brkovića, ovu pobjedu poklanjamo njemu,“ dodao je trener Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.