Rukometaš Vardara i reprezentacije Hrvatske

Karačić: Reprezentacija BiH igra fenomenalno

Igor Karačić rukometaš Vardara i reprezentacije Hrvatske odmara u rodnom Mostaru. Posjet gradu na Neretvi iskoristio je za ragovor za naš portal u kojemu je govorio o uspješnoj jeseni u Skoplju, reprezentacijama Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

„Prezadovoljan sam, obzirom da se ove godine čitava ekpa Vardara promijenila. Treći smo u Seha ligi, dobro stojimo u Ligi prvaka i pobjedom protiv Dinama iz Minska pruža nam se prilika da se plasiramo u drugi krug Lige prvaka. Seha liga nam nije prioritetna. Ona nam služi za uigravanje, iako i u njoj imamo cilj da izborimo final four,“ kaže Karačić.

U Skoplju vlada prava rukometna euforija. Rukometaši Vardara su miljenici i ponos Skoplja.

„Komiti, navijači Vardara stvarno su vrhunski. Svaku utakmicu uz nas je po 10.000 navijača. Sličnu publiku ima i Metalurg, Makedonci žive za rukomet. Mi smo protiv Barcelone i Parisa osvojili po bod iako su se protivnici u oba navrata spašavali u posljednjim sekundima.“

Karačić se našao na spisku od 19 igrača reprezentacije Hrvatske za Evropsko prvenstvo u Danskoj i postoji mogućnost da nastupi na smotri najboljih evropskih rukometaša.

„U junu smo bili na Mediteranskim igrama, većina igrača koji će igrati u Danskoj je bila tu i znam koliko mogu u ovom trenutku. Možemo daleko dogurati, želim im svaku sreću. Iako nisam na spisku od 16 igrača, nisam razočaran jer će taj poziv će doći kad tad."

Karačićev brat Ivan nosilac je igre u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Večeras će i Igor sa mlađim bratom Goranom golmanom NK Zrinjski bodriti rukometne Zmajeve u Vitezu.

„Mogu ostvariti svoj cilj! Loše se govorilo o rukometnoj reprezentaciji BiH, ali su momci svima na pravi način začešili usta. Sretan sam zbog brata Ivana koji je izrastao u lidera reprezentacije. Sjajna rezentacija koju na pravi način predvodi gospodin Marković. Niko nije vjerovao u njih, ali su pokazali da igraju fenomenalno,“ zaključio je Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.