Karačić trener, Bazina sportski direktor

Premijer liga

Karačić trener, Bazina sportski direktor

Adnan Beganović

Nakon iznenadnog odlaska Ivice Barbarića s klupe Širokog Brijega, sinoć je zasjedao Upravni odbor ovog premijerligaša te nakon kraćeg sastanka odlučio da u narednom periodu prvu momčad predvodi mladi Toni Karačić, koji je u susretu sa Slobodom imao svoj debi na klupi Širokobriježana.

Odlaskom Ivice Barbarića u Japan, Široki Brijeg ostao je bez šefa struke, ali samo na kratko vrijeme. Čelni ljudi kluba odlučili su povjerenje dati mladom domaćem stručnjaku Toniju Karačiću. Pored ove odluke, sinoć je nekadašnji uspješnji fudbaler Mario Bazina imenovan za sportskog direktora kluba.

„Imali smo jedan kraći sastanak na kojem smo jednoglasno odlučili pokloniti povjerenje Toniju Karačiću. Slijedi pauza zbog reprezentativnih obaveza i ukoliko Karačić u nastavku prvenstva postigne rezultate koji se od njega očekuju, on će ostati na trenerskoj poziciji. Pored ove odluke, donijeli smo još jednu, odnosno, proslavljenog nogometaša Marija Bazinu imenovali smo za sportskog direktora kluba“, rekao je za SportSport.ba direktor kluba sa Pecare Ljubo Soldo. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.