Karačić: Trenutno odmaram, ali nikad se ne zna

Sa Zrinjskim osvoji titulu

Karačić: Trenutno odmaram, ali nikad se ne zna

Edmir Škorić

Branko Karačić je trener koji se uvijek povezuje sa ekipom Zrinjskog kada mostarski klub ostane bez trenera.

Tako se i nakon odlaska Vinka Marinovića ovaj hrvatski stručnjak u kuloarima povezuje sa Zrinjskim, a treba napomenuti da je s Plemićima Karačić osvojio titulu i u Ligi prvaka odigrao dvije sjajne utakmice s Mariborom.

Karačić je trenutno u Hrvatskoj, odmara i kaže da trenutno uživa, a samo lijepim tonom govori o Plemićima, čije navijače posebno cijeni i nekako je Ultrase stavljao u prvi plan našeg razgovora. Međutim, tvrdi da sada ne razmišlja o trenerskom poslu i ne želi ništa najavljivati.

"Ultrasi su sjajni navijači, po meni najbolji u BiH i ko ne bi onda volio da vodi Zrinjski? Mada, meni je teško sada komentirati da li bih prihvatio ponudu Mostaraca. Ono što vam odgovorno tvrdim, niko me još uvijek nije zvao", rekao je Karačić za SportSport.ba, pa je dodao:

"Po meni Zrinjski igra najbolje, ima najvatrenije navijače i mislim da će biti prvak, bez obzira na pojedina dešavanja u posljednje vrijeme. Ja sam prije samo par mjeseci otišao iz BiH, a i dalje pratim bh. ligu i mogu vam reći da je sve bolja".

Ponude?

"Imao sam kontakte s nekim ljudima koji su me htjeli preporučiti u pojedine klubove, ali za sada ništa. Odmaram i vjerujte da baš uživam u odmoru. Vidjet ćemo što će biti kasnije", rekao je Karačić za naš portal.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Proslavljenom igraču Osijeka, Hajduka, Cercle Bruggea, Genta, Linza... puno znači podrška navijača Zrinjskog i činjenica da ga i dan danas obožavaju zbog onoga što je napravio i zbog ljudskih vrijednosti. 

"Sigruno da mi to puno znači. Mogu svakome pogledati u oči i sigurno da su to najbolji navijači prepoznali i svakako sam sretan što je to tako", dodao je Karačić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi