Karačić: Utakmica opravdala epitet derbija
Toni Karačić

Nakon pobjede nad Veležom

Karačić: Utakmica opravdala epitet derbija

Široki Brijeg je u subotu protiv Veleža nastavio niz pobjeda u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ekipa Širokog je zaredala tri pobjede u Premier ligi, četiri ako računamo i kup, a redom su padali Sloboda, Modriča, Kozara i Velež.

Smjena na klupi očigledno je donijela pozitivan ššok ekipi, jer su sve pobjede ostvarene nakon što je kormilo Širokog preuzeo novi trener Toni Karačić koji je na klupi zamijenio Ivicu Barbarića.

Uprava kluba je odlučila pružiti šansu domaćem treneru i izgleda da je potpuno pogodila s tom odlukom.

„Meni je drago da smo uspjeli napraviti jedan ovakav pozitivan niz. Smatram da imamo kvalitetu da ovako nastavimo i dalje. Sav prethodnirad je bio jako bitan, napravila se dobra baza, a ja sam odlaskom Barbarića napravio samo neke korekcije koje su urodile plodom,“ rekao je trener Širokog Toni Karačić.

Karačić je prokomentirao i posljednju utakmicu s Veležom koja se igrala u subotu.

„Po mom mišljenju je utakmica opravdala epitet derbija. Velež je kvalitetna ekipa i to su u prvenstvu dokazali, a mi smo im praktično nanijeli prvi poraz. Moji igrači su bili umorni i iscrpljeni što se odrazilo i na igru. Mi smo imali dva duga putovanja i smatram da su igrači svojom kvalitetom odgovorili na najbolji mogući način, te da smo zasluženo pobijedili Velež,“ rekao je Karačić.

U sljedećem kolu Široki gostuje  u Sarajevu kod Olimpika, a onda slijede prve utakmice Kupa Bosne i Hercegovine.

„Imamo tjedan dana za pripremu za utakmicu sa Olimpikom, a onda slijedi prva utakmica kupa, zatim gostovanje Sarajeva na Pecari, pa opet uzvrat kupa. Pauzu ćemo dobro iskoristiti jer opet u skoro10 dana igramo četiri jake i kvalitetne utakmice,“ rekao je Karačić.

„Mi prvo moramo gledati utakmicu sa Olimpikom. Oni su dobra ekipa, doveli su kvalitetne igrače, međutim nisu se ukomponirali u momčad. Zadnje dvije utakmice, a posebno ona u Zenici pokazuje taj njihov kvalitet,“ dodao je on.

Trener Širokog Brijega je komentirao i dosadašnje rezultate u Premijer ligi.

„Smatram da je svačiji interes da liga bude dobra, da može na terenu gledati dva ravnopravna protivnika koja se bore za bodove i da pobijedi onaj tko je bolji, a ne da netko treći odlučuje i sudi u korist jedne momčadi. Mislim da je publika prepoznala ove promijene i napredak i da se tribine polako pune.“ rekao je za kraj Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.