Strateg Viteza nakon poraza od Sarajeva

Karačić:Utakmica je riješena na početku drugog poluvremena

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza danas su na svome terenu rezultatom 1:3 poraženi od aktuelnog prvaka naše zemlje, ekipe Sarajeva. Izabranici Branka Karačića dobro su se držali prvo poluvrijeme i držali Sarajevo daleko od svoga gola, ali početkom drugog poluvremena sve se raspalo nakon dva brza gola gostiju.

Poslije je Jeftić smanjio prednost, ali domaćini nisu imali snage da se skroz vrate u utakmicu, što je Bekić kaznio i ovjerio pobjedu gostiju. Nakon utakmice svoj komentar je dao i domaći trener, čija je ekipa u rezultatskoj krizi.

"Bila je ovo veoma važna utakmica za nas, mi mso se postavili malo tvrđe u prvom dijelu, Sarajevo je imalo inicijativu, ali u prvom poluvremenu osim jedne šanse Bekića nisu nas ozbiljnije ugrozili, dok smo mi imali jedan prekid, gdje je Radeljić mogao bolje reagovat" ističe Karačić.

Početkom drugog dijela, gosti su veoma brzo postigli dva gola

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nevjerovatan start početkom drugog poluvremena, takva dekoncentracija mojih igrača, imali su svježinu 15 minuta odmora u svlačionici i bez obzira na izvanredan centaršut Harbe i kvalitete odnosno klase Benke, za dva minuta primite dva gola je nedopustivo. Utakmica je otišla na stranu Sarajeva, mi smo se pokušali nekim promjenama vratiti u igru i nakon što smo smanjili rezultat na 2:1, Radeljić je morao bolje reagovati, da je primio loptu, a ne odmah šutirao, možda bi stigli i do boda. Na kraju fantastičan volej Bekića i zaslužena pobjeda Sarajeva", kazao je Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi