Karadžić: Blatter mi ništa nije obećao

Da li susret u Banjoj Luci znači i ustupak za Kosovo

Karadžić: Blatter mi ništa nije obećao

Adnan Beganović

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, u razgovoru za Nezavisne novine osvrnuo se na eventualni prijateljski susret selekcije Republike Srpske i Srbije, koji bi se mogao odigrati sredinom avgusta u Banjoj Luci.

Nakon što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine dozvolio odigravanje pomenutog prijateljskog susreta u regionu se ne prestaje pisati o tome. Spominju se i eventualni igrači koji bi igrali za selekciju Republike Srpske, a špekuliše se i sa imenom selektora.

No to nije sve jer u Srbiji mnogi smatraju da je odigravanje ovog susreta mač s dvije oštrice, odnosno u našoj susjednoj zemlji boje se da eventualni meč sa Republikom Srpskom ne znači i ustupke za Fudbalski savez Kosova.

"Ukoliko nam FIFA dozvoli odigravanje meča sa RS, procijenit ćemo pod kojim uslovima smo dobili odobrenje. Ako je to veća šteta nego korist, onda naravno da u to nećemo ući. Doći ćemo u Banjaluku ako dozvola odigravanja sa RS nema veze sa bilo kakvim drugim našim pristajanjima", istakao je Karadžić za Nezavisne novine.

"Poslaćemo pismo u FIFA, podsjetiti ih na moj nedavni ragovor sa predsjednikom Seppom Blatterom i odobrenje iz N/FS BiH. Upoznaćemo ih da vršimo određene pripreme za utakmicu u Banjoj Luci i zamoliti ih da nam što prije daju njihov konačni stav. Blatter mi prilikom posjete Srbiji nije ništa obećao, ali nije ni odbio naš prijedlog. Ima nade da zaigramo u RS", dodao je Karadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.