Karahmet: Moguće je da na ljeto napustim Mechelen

Bh. internacionalac u Belgiji

Karahmet: Moguće je da na ljeto napustim Mechelen

Bh. internacionalac Senad Karahmet dugo je čekao svoju priliku u dresu belgijskog Mechelena, a ona se ukazala u posljednjim kolima belgijske Jupiler lige.

Nekada juniorski reprezentativac BiH zaigrao je od prvog minuta na utakmici protiv lidera Standarda iz Liegea i bio jedan od boljih igrača Mechelena na toj utakmici.

„Nadam se da ću se u budućnosto ustaliti u timu i igrati sve bolje. Ugovor sa Mechelenom ističe mi na kraju sezone i iskreno još uvijek ne znam hoću li ostati ovdje iako mi je produženje davno ponuđeno. Javilo se još nekoliko klubova, a odluku ću donijeti nakon konkretnih razgovora sa svima njima. Krivo mi je na neki način što Mechelen nikada nema velike ambicije, cilj je tek biti stabilan u Jupiler ligi,“ kaže Karahmet u razgovoru za naš portal.

Svojevremeno je Karahmet nastupao za junorsku reprezentaciju BiH. Prati redovno igre Zmajeva i nada se da će se i on jednog dana naći u odabranom društvu.

„Igrao sam elitnu rundu kvalifikacija u Ukrajini kod selektora Zorana Bubala. Lijepa iskustva nosim iz reprezentacije i nadam se da ću se uspješno vratiti jednog dana.“

U belgijskoj Jupiler ligi sa uspjehom osim Karahmeta nastupa još nekoliko igrača iz Bosne i Hercegovine.

„Poznajem Ervina Zukanovića koji je jedan od najboljih igrača Genta. Dino Arslanagić je dio odlične ekipe Standarda koja je najbliža osvajanju naslva prvaka,“ dodao je Karahmet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.