Karamatić: Naježio sam se kada sam izašao na teren

Zahvalio se navijačima

Karamatić: Naježio sam se kada sam izašao na teren

Edmir Škorić

Žarko Karamatić je već u prvoj zvaničnoj utakmici u dresu Sarajeva pokazao da je bordo klub donio dobru odluku kada ga je odlučio dovesti.

Sarajevo je u četvrtak navečer na Koševu s 5:2 savladalo Hibernians u prvom susretu prvog pretkola Evropske lige. 

 

Imali su Maltežani i prednost (2:1), ali je bordo klub na kraju ostvario jako dobar rezultat. Upravo je Karamatić, koji je ušao na poluvremenu u igru, postigao pogodak za 3:2 vodstvo Sarajeva. Bio je siguran s bijele tačke, nakon što je Rodolfo Soares srušio Saida Husejinovića i pritom zaradio crveni karton. 

 

Osim toga, bivši igrač Slavije je imao do kraja suserta još nekoliko dobrih pokušaja, a između ostalog je pogodio i stativu.

 

"Utakmica sinoć je bila zaista teška. Ekipa Hiberniansa smo svi potcijenili. U svojim redovima imaju 3-4 kvalitetna igrača i za mene oni nisu ameteri. Sigurno se mogu nositi sa nekolicinom ekipa iz naše Premijer lige. Zadovoljan sam svojom igrom. Kada sam ušao na teren, potrudio sam se da unesem živosti u našu igru i uspio sam u tome. Debi je bio dobar, i nadam se da ću nastaviti sa dobrim partijama.", kazao je Karamatić, dodavši: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Moram da se osvrnem na navijače. Kada smo izašli na teren, nekoliko minuta pred početak utakmice, naježio sam se. Stvarno smo imali vrhunsku podršku i hvala im na tome."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.