Karić: Mislim da u ovoj sezoni ništa nećemo prepustiti slučaju

Fudbaler Olimpika o ambicijama kluba

Karić: Mislim da u ovoj sezoni ništa nećemo prepustiti slučaju

Trener Dragan Radović je danas obavio prozivku, pa je Olimpik i zvanično počeo sa pripremama za novu sezonu Prve lige FBiH.

Olimpik je jedan od glavnih favorita da kroz Prvu ligu FBiH i narednoj sezoni izbori plasman u elitni rang bh. fudbala, a jedna od najvećih uzdanica kluba sa Otoke će i u sezoni pred nama biti Mahir Karić.

"Danas smo se okupili i krećemo sa priprema za narednu sezonu. Ljudi iz uprave su radili tokom ljeta, iako je sezona bila završena i trajala pauza, uprava je radila i dovela pojačanja na mjesta gdje su bila potrebna pojačanja, te nam stvorili uslove da mi dođemo do našeg cilja, a to je ulazak u Premijer ligu", poručio je Karić.

"Teorija je jedno, a teren drugo. I u prošloj sezoni smo bili jedni od glavnih kandidata za povratak u Premijer ligu. Ali eto, kao što se dešava i u svijetu, prvenstvo se dobija i gubi na malim utakmicama. Mi smo nažalost neke male utakmice kod kuće kiksali i ti bodovi su nam na kraju falili. Ali šta je tu je. Evo nas na novoj prozivci. Svi smo godinu dana iskusniji i mislim da u ovoj sezoni nećemo prepustiti ništa slučaju", istakao je fudbaler Olimpika za klupsku stranicu i dodao da će vjerovatno najveći konkurent njegovoj ekipi za plasman u Premijer ligu biti mostarski Velež.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi