Napadač Čelika za SportSport.ba

Karić: Pobjeda je plod dobrog rada na pripremama

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su na Bilinom polju u derbiju starih rivala minimalnim rezultatom 1:0 savladali tuzlansku Slobodu, te tako nakon dugo godina prvenstvo otvorili sa tri boda na svome kontu.

Strijelac jedinog gola i najbolji igrač utakmice Mahir Karić za SportSport.ba govorio je o utakmici protiv Slobode, svojoj igri, te očekivanjima od gostovanja kod ekipe Olimpica.

"Pobjeda je plod dobrog rada na pripremama, svi igrači su dali svoj maksimum i danas nam se to vratilo. Mislim da smo u jednoj borbenoj igri zasluženo osvojili tri boda protiv Slobode i otvorili prvenstvo pobjedom, što će nam u nastavku dati još dodatno samopuzdanje. Idemo od utakmice do utakmice, ali mi u svakom susretu moramo da idemo na pobjedu", kaže Karić.

Pogodio je mrežu ekipe iz Tuzle, ali zasluge pripadaju čitavoj ekipi.

"Bio sam danas strijelac odlučujućeg gola, ali ja bi stavio ekipu ispred svega, jer su svi momci dali maksimum, a ovaj jedini pogodak mislim da smo svi dali i učestvovali u njemu. Ja ću u nastavku prvenstva davati maksimum u svakoj utakmici i pokušati da što više doprinesem klubu", nada se korpulentni ofanzivac Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Protiv Olimpica u Sarajevu po povoljan rezultat

"Možemo napraviti dobar rezultat protiv Olimpica, oni igraju na Koševu, mislim da je to naša prednost. Kao i u svakoj utakmici, tako i protiv Olimpica idemo na pobjedu, tako da vjerujem da možemo potvrditi ova tri boda protiv Slobode u utakmici protiv ekipe iz Sarajeva", kazao je za SportSport.ba Mahir Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.