Ofanzivac Čelika uoči Viteza

Karić: Sve osim tri boda biće veliki neuspjeh

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru 2.kola Lige za opstanak dočekati u komšijskom derbiju ekipu Viteza.

Ove dvije ekipe već su igrale dva puta ove sezone, Vitez je na Bilinom polju slavio rezultatom 1:0, dok je u uzvratu u Vitezu bilo 0:0.

Sigurno jedna od najvećih prijetnji za gol Viteza sutra će biti Mahir Karić, koji je u posljednje dvije utakmice najbolji igrač Čelika. On je optimističan pred sutrašnju utakmicu, znajući šta bi pobjeda značila za njegovu ekipu.

„Ja mogu kazati da u svoje ime i cijele ekipe da ćemo dati sve od sebe sutra da ostvarimo pobjedu. Spremni smo za Vitez, znamo koliko nam znači sutrašnja utakmica, ali i da je protivnik neugodan. Oni su pokazali da dosta bolje igraju u gostima, nego kod kuće, ali to ne treba biti nikakav alibi. Bez obzira protiv koga sutra igramo, sve osim tri boda biće veliki neuspjeh za nas“ ističe Karić.

U posljednjim utakmicama pokazao je da se vraća u formu kakvu priželjkuju svi navijači

„Ja na svakom treningu dajem svoj maksimum, kao i svaki igrač. Kada su u pitanju utakmice, nastojim dati uvijek i više od maksimuma, te pokušavam postići što više golova ili asistirati. Situacija u kojoj se nalazimo je takva da moramo gledati na klub i tim, pojedinac nije bitan. Sutra nije bitno ko će postići gol, može to biti i naš golman, samo su tri boda bitna“ kaže napadač Zeničana.

Čelik je od novembra prošle godine bez pobjede što sigurno i utiče na atmosferu u ekipi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Ja sam došao u zimskom prelaznom roku, nisam tu od početka. Igrači sigurno daju sve od sebe u nekim utakmicama nismo imali ni sportske sreće, ali sreću valjda treba i zaslužiti. Mislim da svi dobro radimo na treninzima, nadam se da će doći i ta pobjeda već sutra, te da ćemo slaviti svi zajedno i u nedjelju s velikim ambicijama i očekivanjima putovati u Banja Luku, gdje ćemo u direktnom okršaju protiv Metalleghea pokušati još više smanjiti bodovnu razliku“ kazao je Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi