U četveroligašu se 'tresu': Imaju čak 22,5 posto od narednog transfera najtraženijeg mladog igrača!

Unterhaching čeka transfer

U četveroligašu se 'tresu': Imaju čak 22,5 posto od narednog transfera najtraženijeg mladog igrača!

E. Škorić

Mladi i talentovani napadač Red Bull Salzburga Karim Adeyemi na meti je velikih timova.

Vjeruje se da je Adeyemi Bayernova velika želja i da Hasan Salihamidžić radi na njegovom dovođenju i u njemu Bavarci vide nasljednika Roberta Lewandowskog, što možda najbolje govori o kakvom napadaču i talentu je riječ.

Bayernu neće biti lako, s obzirom da i PSG želi da ga kupi, ali i niz drugih velikana. Svi oni nadaju se da će novcem natjerati Austrijance na prodaju, što će vjerovatno i biti slučaj, samo je pitanje koliko.

Adeyemi je ugovorom za Red Bull Salzburg vezan do ljeta 2024. godine, a procjenjuje se da će klub koji ga dovede na račun austijskog prvaka uplatiti 30 do 40 miliona eura.

U ovoj sezoni mladi napadač je u svim takmičenjima odigrao 18 utakmica i pritom je postigao 14 pogodaka kojima je dodao dvije asistencije.

Ova vijest posebno raduje rukovodstvo njemačkog četveroligaša Unterhachinga. Naime, prema pisanju njemačkog Bilda, na račun Unterhaching leći će poprilična višemilionska cifra budući da ovaj klub ima pravo na 22,5 posto ukupnog novca od transfera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pretpostavlja se da će tako Unterhaching "ni kriv ni dužan" dobiti 6-7 miliona eura, a zamislite koliko je to novca jednom klubu iz 4. lige!

Adeyemi je njemački reprezentativac, a u Bayernu je zanimljivo već bio kao dječak, no prve prave nogometne korake pravio je u Unterhachingu s kojim je imao ugovor, a kada je 2018. godine otišao u Austriju, tadašnji trećeligaš zahtijevao je 22,5 posto od narednog transfera i to se sada čini kao potez decenije.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Treba znaci igrati unterhaching osvaja ligu, te godine kada ode..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi