Na stadionu slika u dresu novog kluba: Benzema obavio ključni poziv, CR7 zabio nož u leđa Realu!

Francuz nakon 14 godina napušta Real

Na stadionu slika u dresu novog kluba: Benzema obavio ključni poziv, CR7 zabio nož u leđa Realu!

A. Čaušević

Ko bi rekao?! Simbol Real Madrida i kapiten napušta Kraljeve. Karim Benzema više neće nositi dres najglamuroznijeg kluba na svijetu ubijeđeni su španski mediji. 

Godinu za godinom Real Madrid ostaje bez svojih kapitena. Prvo Sergio Ramos, zatim Marcelo, a sada i Karim Benzema. Francuz odlazi nakon 14 godina i to na savjet čovjeka koji je omiljen kod svakog navijača Reala - Cristiana Ronalda. 

Benzemina budućnost gotovo pa sigurno ukazuje na Saudijsku Arabiju. Tačnije na tim Al Ittihada. Prema izvorima iz arapskog kluba za španski AS dogovor s francuskim napadačem je blizu zatvaranja.

Preostalo je da sve objave Benzema ili Real Madrid, ali trenutno je osvajač Zlatne lopte od prvenstva Saudijske Arabije.

Al Ittihad je aktuelni prvak saudijske lige, a trenira ga Nuno Espirito Santo, dobro poznato trenersko ime jer je radio u Premiershipu.

Na stadionu ovog kluba pred meč protiv Al Taea osvanula je i fotografija Benzema u dresu novog-starog prvaka Saudijske Arabije, a među navijačima je nastupla ekstaza.

Oglasi

Vlada Saudijske Arabije mjesecima je radila na Benzeminom potpisu i sve ukazuje na to da su ga konačno uspjeli uvjeriti.

Zapravo, Benzema je razgovarao s Cristianom Ronaldom kako bi ga pitao o saudijskoj ligi i životu u zemlji i Portugalac je svom bivšeg saigraču rekao sve najbolje.

Francuski napadač potpisao bi načelno dvogodišnji ugovor, a njegova bi plata bila veća od 100 miliona eura bez poreza po sezoni.

Benzema se popodne sastao sa svojim agentom u Valdebebasu. Čim se potvrdi njegov oproštaj, stavit će tačku na 14 sezona kao član Los Blancosa. Kao igrač Real Madrida odigrao je 647 utakmica, postigao 353 gola i upisao 165 asistencija.

Prvo Cristiano Ronaldo, zatim Benzema, a naredni cilj je Leo Messi. Argentinac na stolu ima ponudu od Al Hilala tešku 600 miliona po sezoni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Karime ako odlaziš hvala ti na svemu, legenda nasa.
2 0
user1630778389
Hvala na svemu, možda i u pravo vrijeme, dobro bi bilo da sami odu i Modrić ili Kros ipak se pokazalo da ne mogu više svi zajedno igrati protiv jačih klubova.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi