Oglasio se i agent Karima Benzeme: "Ostavite ga na miru"

Dosta glasina oko napadača Reala

Oglasio se i agent Karima Benzeme: "Ostavite ga na miru"

Edmir Škorić

Karim Benzema (34) zbog povrede nije bio s Francuskom tokom Svjetskog prvenstva u Kataru. Iako se sada oporavio i iako je i dalje na listi prijavljenih igrača, sasvim sigurno neće biti ni za sutrašnje finale protiv Argentine.

Pojavile su se glasine da bi Benzema trebao doći u nedjelju kako bi bio uz tim za finalni meč u Kataru, ali je napadač Real Madrida to odbio jer smatra da nije u redu da se pojavi na kraju, kada su njegovi saigrači obavili skoro sav posao.

Ipak, čini se da postoji neki drugi i ozbiljniji razlog zbog čega neće doći, a navodno je riječ o nesuglasicama sa selektorom Didierom Deschampsom.

Karim Djaziri, agent Karima Benzeme, prekinuo je šutnju nakon špekulacija posljednjih dana da postoji razdor između osvajača Zlatne lopte i francuskog selektora Didiera Deschampsa zbog povrede nogometaša samo nekoliko dana prije debija glaskih pijetlova na Mundijalu.

Djaziri je rekao da će, unatoč onome što se kruži, Karim Benzema navijati za Francusku u finalu protiv Argentine, tim više što ima priliku dobiti medalju svjetskog prvaka.

"Podsjećam vas da Francuska sutra igra finale Svjetskog prvenstva. Moramo biti uz sve igrače koji će biti na terenu da nam donesu treću zvijezdu, a Karima Benzemu treba ostaviti na miru. On će biti uz Francusku više nego ikada kako bi dobio trofej koji mu nedostaje", napisao je Karim Djaziri na društvenim mrežama.

Oglasi

U petak je Karim Benzema objavio zagonetnu poruku na društvenim mrežama uz selfie.

"Nisam zainteresovan", napisao je Benzema.

Benzemina poruka potaknula je nagađanja o sukobu između njega i Deschampsa. Francuski napadač najvjerojatnije želi poručiti da uopće nije uključen u finale Svjetskog prvenstva.

Jedan od njegovih suigrača iz Real Madrida, Lucas Vazquez, ostavio mu je komentar: "Ostani kod kuće ".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Benzema se uspješno oporavio i marljivo radi u Madridu sa ostatkom Realovih igrača, barem onih koji su već u pogonu, te je spreman zaigrati početkom 2023. godine kada se bude nastavilo prvenstvo u Španiji.

Benzema je imao jako uspješnu 2022. godinu i osvojio je Zlatnu loptu, ali povreda pred Mundijal malo mu je sve to pokvarila, mada će biti proglašen prvakom svijeta ako Francuska sutra pobijedi Argentinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi