Oktobar mjesec odluke za Benzemu

Hoće li biti proglašen krivim?

Oktobar mjesec odluke za Benzemu

Edmir Škorić

Francuski napadač Karim Benzema naći će se u oktobru pred sudom zbog toga što je bio saučesnik u pokušaju ucjene bivšeg saigrača Mathieua Valbuene.

Od 20. do 22. oktobra trajat će suđenje, a Francuz će pokušati da dokaže svoju nevinost i ne želi da prizna da je počinio bilo kakvo krivično djelo.

Pored napadača Real Madrida, na sudu će biti još četiri osumnjičene osobe.

Podsjećamo da je Benzema osumnjičen još da je 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati novac ucjenjivačima koji su prijetili da će objaviti video snimka njegovog seksa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Valbuena nije platio ono što su ucjenjivači tražili već je sve prijavio policiji, a Benzema od tada nije igrao za reprezentaciju Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi